Vepřová kýta s broskvovým přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta s broskvovým přelivem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | bartoska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 42384 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kg | Vepřová kýta |
250 ml | Cukr třtinový |
60 ml | Džem broskvový |
250 ml | Kompot broskvový |
250 ml | Sherry brandy |
3 kávová lžička | Sůl |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 167,5mg |
Draslík | 907,9mg |
Vláknina | 812,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vepřová kýta, Cukr třtinový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem broskvový, Kompot broskvový, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta s broskvovým přelivem postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu osolíme a na několika místech uděláme mělké, cca půl centimetrové zářezy ve formě křížku. Maso vložíme do pekáče a potřeme broskvovým sirupem. Broskvový sirup jsme si předem připravili z broskvové šťávy, hnědého cukru, broskvového džemu, brandy a skořice tím, že jsme tyto suroviny rozmíchali v pánvičce a při stálém míchání vařili tak dlouho, dokud se cukr nerozpustil. Maso potřené zhotoveným sirupem vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme, za občasného podlévání vodou, asi 20 minut, dokud se nezačnou námi udělané křížky otvírat. Po jejich otevření ztlumíme teplotu na 160-170 stupňů a necháme péct cca 40 minut. Během pečení maso přelíváme broskvovým sirupem tak, aby maso získalo pěknou zlatavou kůrku. Upečenou kýtu necháme asi 20 minut chladnout a pak ji krájíme na tenké plátky. |
Poznámka
Podáváme s chlebem.