Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 42389
Kategorie: Záviny

Ingredience

20 g Máslo čerstvé
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na těsto
50 g Cukr moučkový
10 g Kypřicí prášek do pečiva
50 g Máslo čerstvé
40 ml Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
1 ks Vejce slepičí
100 g Vepřové škvarky
Na náplň
250 g Cukr moučkový
50 g Kypřicí prášek do pečiva
1 dl Ořechy vlašské
5 g Rum
150 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 715kJ
15% Sacharidy 53 g
23% Tuky 17 g
2% Sodík 37 mg
26% Bílkoviny 15 g

Závin Esterházy postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, vejce, škvarky, cukr, máslo, mléko a půl balíčku kypřicího prášku. Vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na centimetrový plát.

2

Cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme kandovanou citronovou kůru a ořechy nasekané najemno, rum a lžičku kypřicího prášku. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Krém rozetřeme na plát těsta, svineme, potřeme žloutkem a na vymazaném plechu upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept