Recept

Pečené porce kuřete se zeleninou a brambory

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 42391
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Brambory
0,5 kávová lžička Česnek sušený
1 polévková lžíce Cibule
1,5 kg Kuře
150 g Lilek
150 g Máslo čerstvé
80 g Mouka pšeničná hladká
150 g Mrkev kořen
1 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Směs koření na kuře
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,219 kcal
Kilojoule 5 101kJ
8% Sacharidy 29 g
233% Tuky 175 g
23% Sodík 464 mg
133% Bílkoviny 75 g

Pečené porce kuřete se zeleninou a brambory postup přípravy receptu:

1

Opláchnuté a osušené kuře naporcujeme na čtvrtky, cibuli nakrájíme na měsíčky, omyté a oloupané brambory nakrájíme na osminky, očištěné mrkve rozpůlíme a nakrájíme na špalíčky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na 8 proužků, lilek rozkrájíme na 8 kousků. V míse smícháme mouku s pepřem, tymiánem, sušeným česnekem, solí a směsí koření na kuře. Hlubší velký pekáč vyložíme alobalem tak, abychom z něj mohli udělat i „poklici“ a potřeme olejem.

2

Porce kuřete důkladně a pečlivě obalíme v moučné směsi a naskládáme do pekáče kůží dospodu. Ve směsi obalíme i zeleninu, včetně brambor, a obložíme jí porce kuřete. Vše poklademe plátky másla, přikryjeme pevně alobalem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 70 minut. Poté pekáč vyjmeme z trouby, alobal opatrně rozstřihneme, dbáme, abychom se neopařili párou, a podáváme v pekáči, v němž se směs pekla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept