Králík v koprové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík v koprové omáčce
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42394 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
20 g | Kopr čerstvý |
600 g | Králičí stehna |
30 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 77,8mg |
Draslík | 125,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 386,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králík v koprové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Králičí stehna očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a na másle osmahneme po obou stranách. |
2 | Přisypeme hrubě nakrájenou cibuli, sekaný kopr, přelijeme bílým vínem a zakryté podusíme doměkka. |
3 | Hotové maso vyjmeme, do šťávy přidáme 1 lžíci francouzské hořčice, |
4 | hustou smetanu, provaříme, okořeníme dle chuti. |
Poznámka
Podáváme s vařeným bramborem.