Kapr pečený s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr pečený s rýží
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 42397 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1500 g | Kapr obecný |
80 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Rýže dušená |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 321,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 151,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr pečený s rýží postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce kapra pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí a necháme asi 2 hodiny v chladničce. |
2 | Pekáč vymažeme částí másla, urovnáme do něj porce kapra, zaprášíme mletou paprikou a obložíme vařenou nebo dušenou rýží. |
3 | Polovinu smetany rozmícháme s hořčicí a vegetou. Směsí zalijeme kapra i rýži, obložíme plátky zbylého másla a přikryjeme druhým pekáčem. |
4 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut a během pečení přeléváme zbylou smetanou. |
5 | Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou. |