Králík podle mnicha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík podle mnicha
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42399 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
800 g | Králík |
30 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
40 g | Tuk |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 190,5mg |
Draslík | 953,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Petržel kořen, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tuk, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík podle mnicha postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme, omyjeme, rozsekáme na kusy, osolíme, opepříme, osmažíme na tuku, přisypeme pokrájenou cibuli a krátce osmahneme. |
2 | Vložíme na kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel, zalijeme červeným vínem, drceným česnekem, přidáme kousek rozmarýnu a 30 minut dusíme. Hotové maso vyndáme, šťávu přecedíme, přidáme kousek čerstvého másla a provaříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s vařenými těstovinami obloženými porcí králíka a s dušenou zeleninou, přelitou vypečenou šťávou.