Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42399
Kategorie: Maso

Ingredience

120 g Celer bulvový
1 stroužek Česnek
120 g Cibule
800 g Králík
30 g Máslo čerstvé
120 g Mrkev kořen
3 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
10 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
40 g Tuk
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 690kJ
3% Sacharidy 10 g
45% Tuky 33 g
47% Sodík 940 mg
111% Bílkoviny 62 g

Králík podle mnicha postup přípravy receptu:

1

Králíka očistíme, omyjeme, rozsekáme na kusy, osolíme, opepříme, osmažíme na tuku, přisypeme pokrájenou cibuli a krátce osmahneme.

2

Vložíme na kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel, zalijeme červeným vínem, drceným česnekem, přidáme kousek rozmarýnu a 30 minut dusíme. Hotové maso vyndáme, šťávu přecedíme, přidáme kousek čerstvého másla a provaříme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme s vařenými těstovinami obloženými porcí králíka a s dušenou zeleninou, přelitou vypečenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept