Jednoduchý recept

Hamburská vepřová kýta

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 424
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
50 g Citrony
20 g Cukr krupice
3 g Divoké koření celé
50 g Hořčice
500 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Ocet kvasný lihový
150 g Okurky nakládané
50 g Slanina vepřová
100 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
200 g Šunka dušená
150 g Tuk
750 g Vepřová kýta
900 ml Voda pitná
150 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 887kJ
4% Sacharidy 16 g
44% Tuky 33 g
73% Sodík 1 g
39% Bílkoviny 22 g

Hamburská vepřová kýta postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu opláchneme a protkneme polovinou dávky šunky a sterilované okurky.

2

Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Spolu se slaninou nakrájenou na kostičky podusíme na 1/3 tuku.

3

Do základu přidáme osolené maso, přidáme divoké koření, omytý a nakrájený citron, maso zastříkneme octem, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.

4

Měkké maso vyjmeme. Šťávu zahustíme zásmažkou z druhé třetiny tuku a prosáté mouky, rozředíme vodou, přidáme hořčici, cukr a za občasného promíchání vaříme. Během vaření do omáčky přilijeme mléko a zjemníme ji smetanou.

5

Provařenou omáčku procedíme přes hustý cedník a ještě krátce povaříme. Zbylou šunku a okurky nakrájíme na nudličky a podusíme na zbylém tuku.

6

Při podávání dáváme na povrch masa podušenou šunku a okurku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept