Králík na šalvěji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na šalvěji
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42400 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
800 g | Králík |
40 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
4 g | Rozmarýn sušený |
10 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
40 g | Tuk |
1 dl | Víno bílé |
2 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 193,5mg |
Draslík | 740,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 187,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Rozmarýn sušený, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tuk, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na šalvěji postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme a nasekáme na kusy. Osolené opepřené porce prudce osmažíme na tuku po obou stranách, poté přidáme oloupaný česnek, snítku rozmarýnu, šalvěje, zalijeme bílým vínem, vývarem a dusíme 30 minut. Z citronu oloupeme kůru a vykrájíme filety, které i se šťávou vložíme ke králíkovi, dál pomalu dusíme. Hotové maso vyndáme, šťávu scedíme, |
2 | vložíme čerstvé máslo, provaříme a dochutíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.