Opilý králík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opilý králík
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42401 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
120 g | Cibule |
10 g | Citronová kůra |
40 g | Citronová šťáva |
5 g | Cukr krupice |
5 g | Kmín celý |
800 g | Králík |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Muškátový květ |
4 g | Nové koření celé |
6 ks | Pepř černý celý |
250 ml | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 696,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 54,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kmín celý, Muškátový květ, Nové koření celé, Pepř černý celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 12% 4,5% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opilý králík postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, doložíme bobkové listy, trochu muškátového květu, pepř, nové koření, kmín a citronovou kůru. |
2 | Na ochucenou cibuli položíme opepřeného a osoleného králíka, pomalu dusíme. Poté přilijeme pivo a vodu. Uděláme světlou máslovou jíšku, kterou následně zahustíme šťávu z masa, vložíme cukr s citronovou šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.