Recept

Vejce se sýrem a sušenýmí švestkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42402
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Pepř bílý
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
110 g Švestky sušené
200 g Sýr Almette
10 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 851kJ
5% Sacharidy 18 g
45% Tuky 34 g
12% Sodík 248 mg
33% Bílkoviny 19 g

Vejce se sýrem a sušenýmí švestkami postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme smetanu, kterou vyšleháme elektrickým šlehačem na šlehačku.

2

10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.

3

Ke žloutkům přidáme nadýchaný sýr Almette, čerstvě pomletý bílý pepř a čistým elektrickým šlehačem vyšleháme krém, který pak dosolíme podle chuti a pomalu ke krému zašleháváme šlehačku.

4

Omyjeme sušené švestky bez pecek, osušíme je a rozpůlíme.

5

Půlky vajec ozdobíme sýrovou pěnou, sušenými švestkami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept