Vejce se sýrem a sušenýmí švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce se sýrem a sušenýmí švestkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42402 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
110 g | Švestky sušené |
200 g | Sýr Almette |
10 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 534,7mg |
Draslík | 316,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Sůl, Švestky sušené, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Sýr Almette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce se sýrem a sušenýmí švestkami postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme smetanu, kterou vyšleháme elektrickým šlehačem na šlehačku. |
2 | 10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy. |
3 | Ke žloutkům přidáme nadýchaný sýr Almette, čerstvě pomletý bílý pepř a čistým elektrickým šlehačem vyšleháme krém, který pak dosolíme podle chuti a pomalu ke krému zašleháváme šlehačku. |
4 | Omyjeme sušené švestky bez pecek, osušíme je a rozpůlíme. |
5 | Půlky vajec ozdobíme sýrovou pěnou, sušenými švestkami a podáváme. |