Dušená masa se zeleninou a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená masa se zeleninou a žampiony
Dušená masa se zeleninou a žampiony
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42404 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
80 g | Karotka |
80 g | Kedlubna |
2 špetka | Kmín mletý |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
2 špetka | Muškátový květ |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Špagety, Makarony vařené |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí kýta |
500 g | Vepřová kýta |
700 ml | Voda pitná |
80 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Karotka, Kedlubna, Majoránka, Muškátový květ, Špagety, Makarony vařené, Sůl, Telecí kýta, Vepřová kýta, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená masa se zeleninou a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Telecí a vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Očištěnou karotku, kedlubnu, žampiony a nové brambory nakrájíme na čtvrtky, petrželovou nať jemně posekáme, makaróny uvaříme podle návodu, scedíme a necháme okapat. |
2 | Nakrájené maso vložíme do silnostěnného hrnce, zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené, přimícháme sůl, pepř, majoránku, mletý kmín, muškátový květ a pod poklicí vaříme za občasného promíchání. Po 30 minutách přidáme zeleninu i s bramborami a rozdrceným česnekem, opět vaříme zhruba 20 minut. Na závěr vmícháme uvařené makaróny, posypeme petrželovou natí a 5 minut necháme prohřát. |
3 | Směs servírujeme v hrnci, v němž se vařila. |