Recept

Špenátová roláda s houbovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 42405
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
180 g Houby čerstvé
450 g Listové těsto
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Smetana jihočeská zakysaná15%
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
500 g Špenát listový mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 595kJ
11% Sacharidy 40 g
62% Tuky 47 g
9% Sodík 176 mg
24% Bílkoviny 14 g

Špenátová roláda s houbovou náplní postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme na kolečka nakrájený česnek, hned přimícháme nakrájené houby, opečeme je 4 minuty doměkka. Přidáme špenát, dusíme 4 minuty, posypeme moukou, přidáme nasekanou chilli papričku, 2 ks vejce rozkvedláme se smetanou, vylijeme do špenátu, osolíme, opepříme, zamícháme a chvilku povaříme. Připravenou směs stáhneme z ohně, necháme vychladnout.

2

Listové těsto na vále rozválíme, rozložíme na něj připravenou náplň, zavineme do rolády, těsto potřeme 1 ks rozkvedlaného vejce, položíme na olejem vymazaný plech a dáme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut.

3

Upečenou roládu necháme chvilku odpočinout a potom ji nakrájíme na úhledná kolečka.

Poznámka

Roládu podáváme teplou s přílohou, ale také samotnou jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept