Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 42406

Ingredience

1 ks Vejce slepičí
Na těsto
50 g Cukr krupice
25 g Droždí
3 dl Mléko polotučné
800 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 g Máslo čerstvé
5 g Sůl
7 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
0,5 kg Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
150 g Datle
1 dl Džus pomerančový
500 g Hrozinky
300 g Jablka
100 g Marmeláda meruňková
1 dl Mléko polotučné
0,5 kg Ořechy vlašské
30 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 267kJ
21% Sacharidy 77 g
258% Tuky 194 g
8% Sodík 153 mg
27% Bílkoviny 15 g

Ořechové bajgli postup přípravy receptu:

1

Přísady na náplň posekáme nadrobno, smícháme dohromady, propracujeme a zakryté necháme hodinu rozležet.

2

Mezitím připravíme těsto: máslo utřeme s cukrem do pěny, za stálého šlehání vmícháme postupně žloutky. Droždí rozpustíme v teplém mléce a přidáme k máslové směsi. Postupně vpracujeme mouku, lžičku soli a uhněteme tuhé těsto, které necháme půl hodiny kynout. Z těsta vyválíme 5 přiměřeně silných placek, které vydatně potřeme ořechovou náplní. Stočíme do rolády, potřeme ušlehaným vejcem, propícháme vidličkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova 40 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé. Těsto se musí přibližně 1 hodinu uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept