Pečený králík na divoko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený králík na divoko
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42409 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
5 g | Jalovec |
800 g | Králík |
5 g | Majoránka |
5 g | Pepř černý mletý |
10 dkg | Slanina vepřová |
40 g | Tuk |
400 g | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 198,5mg |
Draslík | 749,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 111,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Slanina vepřová, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jalovec, Králík, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený králík na divoko postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme a omyjeme. Slaninu pokrájíme na proužky, králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme, vložíme na tuk se zbytkem nakrájené slaniny, celou cibulí, kuličkami pepře i jalovce, zalijeme vývarem a vložíme předehřáté do trouby péci. |
2 | V průběhu pečení poléváme výpekem, ke konci králíka potřeme směsí z drceného česneku, hořčice a majoránky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.