Květák načerveno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák načerveno
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4241 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 ks | Květák |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Nové koření celé |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 822,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 33,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 138,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Květák, Nové koření celé, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák načerveno postup přípravy receptu:
1 | Osmahneme cibuli, přidáme , mrkev, koření, sůl, cukr a rajčatový protlak. |
2 | Vložíme růžičky květáku, krájený kousek paprikového lusku a přilijeme trochu vody. Chvíli povaříme. |
3 | Zahustíme moukou a přidáme špetku kopru. |
4 | Ihned podáváme. |