Pudink toskánský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink toskánský
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 42410 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
75 g | Banány sušené |
50 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
250 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 289,9mg |
Draslík | 360,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány sušené, Cukr moučkový, Pomerančová kůra, Skořice mletá, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink toskánský postup přípravy receptu:
1 | Pudinkové formičky vytřeme máslem. Do mísy dáme sušené ovoce a zalijeme teplou vodou. Necháme nasáknout 10 minut. |
2 | Ušleháme v míse žloutky s tvarohem, smícháme s moučkovým cukrem, pomerančovou kůrou, skořicí a promícháme. |
3 | Sušené ovoce scedíme a smícháme se směsí s měkkým tvarohem. Formičky naplníme touto směsí a dáme péct do předehřáté trouby na 15 minut při teplotě 180 stupňů. |
4 | Můžeme podávat teplé nebo studené. |