Jednoduchý recept

Ovocná mísa grilovaná

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 42412

Ingredience

1 ks Ananas
4 ks Banány
0,5 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Cukr moučkový
4 polévková lžíce Cukr třtinový
2 ks Kiwi
1 kávová lžička Limetková kůra
1 kávová lžička Limetková šťáva
1 ks Mango
1 kávová lžička Nové koření mleté
1 ks Papája zralá
4 polévková lžíce Rum
60 g Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 782kJ
12% Sacharidy 43 g
2% Tuky 2 g
1% Sodík 23 mg
4% Bílkoviny 2 g

Ovocná mísa grilovaná postup přípravy receptu:

1

Na čtvrtky nakrájíme ananas, odřežeme listy a dáme do mělké nádoby. Papáju oloupeme, překrojíme napůl a vyndáme semena. Na silnější kousky nakrájíme dužinu a přidáme k ananasu.

2

Mango oloupeme a rozkrojíme na dvě poloviny okolo jádra. Jádro vyndáme, dužinu nakrájíme též na silnější kousky. Kiwi oloupeme a přepůlíme. Banány oloupeme a vše dáme do mísy.

3

Zalijeme limetkovou šťávou a rumem, posypeme novým kořením, zakryjeme a necháme 30 minut odstát v teple. Občas promícháme.

4

Připravíme si limetkové máslo - do mísky dáme žervé, cukr, nastrouhanou limetkovou kůru a promícháme. Necháme v chladu odstát.

5

Scedíme šťávu z ovoce a uschováme na později. Ovoce dáme na předehřátý gril, posypeme ovoce cukrem a 4 minuty grilujeme.

6

Ovoce dáme na talíř, polijeme šťávou z ovoce a podáváme s limetkovým máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept