Kuřecí maso se sójou, chilli a koriandrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso se sójou, chilli a koriandrem
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 180 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42413 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
700 g | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 662,7mg |
Vláknina | 161,0mg |
Vitamín A | 52,5mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Koriandr čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Víno rýžové japonské - Mirin, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso se sójou, chilli a koriandrem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme a namarinujeme kuřecí maso. K tomu použijeme keramickou misku do které vlijeme sójovou omáčku se sníženým obsahem soli, mirin (sladké japonské rýžové víno), sladkou sójovou omáčku, prolisovaný česnek a najemno nasekaný čerstvý koriandr. Do této směsi přidáme kuřecí prsíčka zbavená tučných částí, zakryjeme potravinovou fólií a v ledničce necháme marinovat 2-3 hodiny. |
2 | Potom maso vyjmeme, dáme na plech a vložíme pod rozpálený gril na 15-20 minut. |
3 | Za občasného podlévání pečeme dokud není maso měkké. |
Poznámka
Podáváme s rýží, dušenými hrachovými lusky, ozdobené dílky limetky.