Jednoduchý recept

Perník panforte

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42416
Kategorie: Perníky

Ingredience

60 g Ananas
125 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Kakao - prášek
125 g Mandle
175 g Med včelí
60 g Meruňky sušené
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Ořechy lískové
90 g Pomerančová kůra
2 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 109kJ
20% Sacharidy 73 g
31% Tuky 23 g
0% Sodík 6 mg
17% Bílkoviny 10 g

Perník panforte postup přípravy receptu:

1

Upražíme mandle a dáme je do mísy. Pražíme lískové oříšky, dokud nezačnou slupky praskat. Nasypeme je do utěrky a třením zbavíme slupek. Nakrájíme je a přidáme k mandlím s nasekanou pomerančovou kůrou.

2

Nakrájíme ananas a meruňky a přidáme do oříšků s pomerančovou kůrou a promícháme.

3

Smícháme mouku se skořicí a kakaem a přidáme do směsi ořechů a promícháme.

4

Pečicí papír dáme do dortové formy.

5

Do hrnce dáme med a cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme 5 minut, přidáme k oříškům a promícháme. Přemístíme do dortové formy a uhladíme povrch.

6

V předehřáté troubě pečeme 60 minut při teplotě 150 stupňů. Poté vyndáme a necháme vychladnout.

7

Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept