Recept

Vepřová žebírka v bylinkové marinádě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42418

Ingredience

1,8 kg Vepřová žebra
Na marinádu
0,5 kávová lžička Bazalka sušená
0,3 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
6 polévková lžíce Kečup
0,5 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 špetka Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,371 kcal
Kilojoule 5 736kJ
4% Sacharidy 13 g
148% Tuky 111 g
34% Sodík 683 mg
131% Bílkoviny 74 g

Vepřová žebírka v bylinkové marinádě postup přípravy receptu:

1

Očištěná, omytá a osušená žebírka rozdělíme na čtyři porce a naložíme přes noc do marinády.

2

Marinádu připravíme smícháním oleje, medu, kečupu, sójové omáčky, soli, majoránky, oregana, tymiánu, bazalky, pepře, skořice, chilli koření, piva, octa, prolisovaného česneku a jemně nakrájené cibule.

3

Žebírka v marinádě překryjeme fólií a necháme marinovat v chladničce. Během marinování porce v marinádě obracíme.

4

Žebírka grilujeme po každé straně asi 45 minut a v průběhu grilování maso potíráme zbylou marinádou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept