Jednoduchý recept

Chilli s masem neboli chilli con carne

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Chilli s masem neboli chilli con carne 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 42422

Ingredience

2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
425 g Fazolové lusky zelené
600 g Hovězí maso mleté
20 g Koriandr čerstvý
100 g Kukuřice
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 610kJ
8% Sacharidy 29 g
18% Tuky 14 g
16% Sodík 316 mg
67% Bílkoviny 38 g

Chilli s masem neboli chilli con carne postup přípravy receptu:

1

Nadrobno nakrájenou cibuli, prolisované stroužky česneku a červenou papriku, zbavenou semen a nakrájenou na kostky, osmažíme do měkka v teflonové pánvi na rozehřátém oleji; po přidání mexického chilli koření ještě půl minuty smažíme, pak přidáme mleté hovězí maso a smažíme do zhnědnutí. Přimícháme nakrájená konzervovaná rajčata, rajčatový protlak, konzervované červené fazole, scezené a propláchnuté, vyloupanou kukuřici, čerstvý koriandr, sůl a pepř.

Poznámka

Přílohou je opečený pita chléb a guacamole. Guacamole je avokádové pyré z avokáda, česneku, oloupaných a spařených rajčat, chilli papričky a kysané smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept