Grilované plátky vepřové krkovice v medové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované plátky vepřové krkovice v medové marinádě
Grilované plátky vepřové krkovice v medové marinádě
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42423 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Vepřová krkovička |
Na marinádu | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2,5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
100 ml | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
0,3 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 22,8mg |
Vláknina | 271,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Med včelí, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřová krkovička, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované plátky vepřové krkovice v medové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, opláchneme a osušíme a nakrájíme na 4 plátky, česnek prolisujeme. |
2 | V míse řádně smícháme sójovou omáčku, med, vodu, česnek, sůl, ocet, mletý zázvor a olej. Marinádou pečlivě potřeme maso a do druhého dne ho v marinádě necháme naložené. Přikryjeme fólií a vložíme do chladničky. Během marinování plátky masa obracíme. |
3 | Krkovici grilujeme po obou stranách, asi 3 minuty po každé straně. Grilované plátky hned podáváme. |