Jednoduchý recept

Rýžový nákyp s tropickým ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 42424

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr moučkový
1,8 dl Jogurt bílý
1 ks Karambola
400 g Kompot ananasový
1 kávová lžička Limetková kůra
1 kávová lžička Limetková šťáva
1 ks Mango
8,5 dl Mléko nízkotučné
1 ks Papája zralá
4 polévková lžíce Rum bílý
225 g Rýže loupaná
1 balení Želatina čirá

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 962kJ
13% Sacharidy 46 g
2% Tuky 2 g
1% Sodík 14 mg
12% Bílkoviny 7 g

Rýžový nákyp s tropickým ovocem postup přípravy receptu:

1

Dáme do pánve mléko a rýži a uvedeme do varu. Vaříme 20 minut, dokud nebude rýže měkká a mléko se do ní nevstřebá. Občas zamícháme a vaříme nad malým plamenem. Poté přendáme směs do mísy a necháme vychladnout.

2

Do rýže vmícháme cukr, ananasovou šťávu, bílý rum, jogurt, kousky ananasu, šťávu a kůru z limetky a vše smícháme s želatinou připravenou podle návodu..

3

Vypláchneme vodou formu na bábovku a vlijeme rýžovou směs. Upěchujeme a necháme 2 hodiny chladit.

4

Poté vyklopíme na talíř. Střed vyplníme směsí tropického ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept