Rýžový nákyp s tropickým ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový nákyp s tropickým ovocem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 42424 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1,8 dl | Jogurt bílý |
1 ks | Karambola |
400 g | Kompot ananasový |
1 kávová lžička | Limetková kůra |
1 kávová lžička | Limetková šťáva |
1 ks | Mango |
8,5 dl | Mléko nízkotučné |
1 ks | Papája zralá |
4 polévková lžíce | Rum bílý |
225 g | Rýže loupaná |
1 balení | Želatina čirá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 3,1mg |
Draslík | 163,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 228,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 14,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jogurt bílý, Karambola, Kompot ananasový, Limetková šťáva, Mango, Rýže loupaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetková kůra, Mléko nízkotučné, Papája zralá, Rum bílý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Želatina čirá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový nákyp s tropickým ovocem postup přípravy receptu:
1 | Dáme do pánve mléko a rýži a uvedeme do varu. Vaříme 20 minut, dokud nebude rýže měkká a mléko se do ní nevstřebá. Občas zamícháme a vaříme nad malým plamenem. Poté přendáme směs do mísy a necháme vychladnout. |
2 | Do rýže vmícháme cukr, ananasovou šťávu, bílý rum, jogurt, kousky ananasu, šťávu a kůru z limetky a vše smícháme s želatinou připravenou podle návodu.. |
3 | Vypláchneme vodou formu na bábovku a vlijeme rýžovou směs. Upěchujeme a necháme 2 hodiny chladit. |
4 | Poté vyklopíme na talíř. Střed vyplníme směsí tropického ovoce. |