Recept

Žďárské vejce s koprem ve smetanové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 42426

Ingredience

1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2,5 dl Mléko - podmáslí
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř bílý
5 ks Pečivo pšeničné jemné máslové
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
50 g Sýr smetanový tavený 45%
0,5 kávová lžička Sůl
10 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 573kJ
2% Sacharidy 6 g
41% Tuky 31 g
12% Sodík 249 mg
34% Bílkoviny 19 g

Žďárské vejce s koprem ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, které odložíme do mísy.

2

Do rendlíku nalijeme podmáslí, ve kterém tyčovým mixerem rozmixujeme hladkou mouku, tavený sýr a smetanu. Pomalu, za stálého míchání omáčku přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 1-2 minuty a odstavíme z plotny. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

3

Omyjeme kopr a drobně ho pokrájíme. Vejce rozdělíme na talíře, posypeme koprem, přelijeme omáčkou. Podáváme s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept