Zapečený králík se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený králík se smetanou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42428 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
5 g | Kmín celý |
800 g | Králík |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
15 dkg | Sýr Gouda 45% |
40 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 234,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 498,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr Gouda 45%, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený králík se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme, omyjeme a osušíme. Rozdělíme na jednotlivé porce, osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a obalíme v mouce. |
2 | Pekáč vymažeme tukem. Na dno vložíme plátky oloupaných brambor, osolíme, opepříme, okmínujeme a poklademe kousky králíka. Zasypeme strouhaným sýrem, přelijeme smetanou a upečeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme se zeleninovým salátem.