Hovězí kýta s petrželovo - hořčičnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí kýta s petrželovo - hořčičnou omáčkou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42430 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Hořčice |
1,3 kg | Hovězí kýta |
6 ks | Hřebíček |
0,5 l | Mléko nízkotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet jablečný |
10 ks | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1,5 kávová lžička | Tuk |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 123,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí kýta, Hřebíček, Ocet jablečný, Pepř černý celý, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mléko nízkotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí kýta s petrželovo - hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do velkého kastrolu nalijeme studenou vodu, ponoříme do ní hovězí maso, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, celý pepř a hřebíčky, bobkový list a jablečný ocet. Po přivedení k varu vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu a 10 minut. Uvařené maso vyjmeme a odlijeme si šálek vývaru. |
2 | Omáčku připravíme takto: Na mírném ohni v kastrůlku rozehřejeme tuk s nízkým obsahem cholesterolu a dáme bokem, vmícháme hladkou mouku a hořčici, přilijeme vývar a mléko a opět na mírném ohni přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí za stálého míchání. Přidáme petržel a podle chuti okořeníme. |
3 | Uvařené maso nakrájené na tenké plátky, naskládáme na talíř a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Jako přílohu použijeme uvařenou baby karotku a dušenou zeleninu, např. brokolici nebo květák.