Vepřové plátky s bílými fazolemi a rajčaty po kreolsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky s bílými fazolemi a rajčaty po kreolsku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42432 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole cannellini |
3 kávová lžička | Kreolské koření |
1 ks | Limetková šťáva |
3 kávová lžička | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata Cherry |
60 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
450 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 81,1mg |
Draslík | 653,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Limetková šťáva, Paprika zelená, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole cannellini, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kreolské koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky s bílými fazolemi a rajčaty po kreolsku postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 200°C. Naklepané vepřové plátky pokapeme lžičkou olivového oleje, zasypeme kreolským kořením, vložíme do pekáče a pečeme 30 - 40 minut. |
2 | Na pánvi rozpálíme 2 lžičky olivového oleje, přidáme prolisovaný česnek, na plátky nakrájenou malou červenou cibuli, zelenou papriku zbavenou semínek a nakrájenou na plátky, pepř a minutu opékáme. Pak přidáme 1 lžičku kreolského koření, rozkrojená cherry rajčátka a další minutu smažíme. Do připravené směsi zamícháme propláchnuté a scezené konzervované fazole cannellini, šťávu z limetky, špenátové listy, sůl a pepř. Talíře poklademe špenátovými listy, na ně rozdělíme zeleninovou směs. Masem nakrájeným na plátky poklademe zeleninovou směs a podáváme. |