Recept

Grilovaná kachna v medové marinádě s madeirou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 106 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 86 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 42433
Kategorie: Maso

Ingredience

1,5 kg Kachna mražená
3 polévková lžíce Olej rostlinný
Na omáčku
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Kari koření
80 ml Kečup
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Med včelí
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Víno madeira
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,582 kcal
Kilojoule 6 618kJ
3% Sacharidy 12 g
199% Tuky 149 g
19% Sodík 383 mg
85% Bílkoviny 48 g

Grilovaná kachna v medové marinádě s madeirou postup přípravy receptu:

1

Mraženou kachnu necháme přes noc pomalu rozmrazit. Poté ji omyjeme, osušíme a rozdělíme na 4 porce.

2

Grilovací omáčku připravíme smícháním jemně nakrájené cibule, kterou na másle usmažíme dozlatova, odstavíme a přimícháme kečup, mletou papriku, sůl, citronovou šťávu, med, pepř, kari koření, madeiru a worcester. Směs dobře promícháme a na mírném plameni vaříme 20 minut a necháme zchladnout.

3

Porce kachny ze všech stran potřeme olejem a grilujeme, z každé strany 3 minuty.

4

Alobal na grilování rozdělíme na velké čtverce a potřeme grilovací omáčkou. Do každého čtverce dáme porci kachny kůží nahoru, zvedneme okraje alobalu, aby omáčka nevytekla, a rovnoměrně ji přelijeme přes porce kachny. Alobal dobře sbalíme a grilujeme nejméně 60 minut, neotáčíme.

5

Kachnu podáváme v alobalu, který jen rozstřihneme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept