Recept

Těsto na pizzu se sušeným droždím

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Těsto na pizzu se sušeným droždím 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 42436

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krupice
0,5 polévková lžíce Droždí sušené
250 g Mouka polohrubá
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Sůl
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 223kJ
13% Sacharidy 47 g
12% Tuky 9 g
6% Sodík 119 mg
14% Bílkoviny 8 g

Těsto na pizzu se sušeným droždím postup přípravy receptu:

1

V teplé vodě rozpustíme cukr, vmícháme droždí a necháme v teple. Do zpěněného droždí vmícháme polovinu mouky, sůl a máslo a vymícháme řídké těsto. Do něj zapracujeme postupně zbylou mouku, těsto na závěr vypracujeme na pomoučeném vále. Těsto musí být hladké a lesklé a nesmí se lepit. Z těsta utvoříme kouli, přeložíme ji do mísy, přikryjeme ubrouskem a necháme kynout alespoň 15 minut.

2

Vykynuté těsto rozválíme a poté od středu ke krajům vytahujeme prsty, až je těsto velké jako plech, na kterém budeme pizzu péct.

3

Plech vymastíme olejem, těsto na něj přeložíme, u okrajů přitiskneme a plníme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Těsto na pizzu se sušeným droždím
Těsto na pizzu dělávám hlavně z hladké mouky, čerstvého droždí, vody a oleje. Nyní jsem udělala změnu. Při použití sušeného droždí nikdy nedělám kvásek, ale droždí smíchám s moukou, solí a cukrem, přidám vlažnou tekutinu, tuk a zadělám běžným způsobem těsto. Těsto jsem rozdělila na tři díly a postupně pekla v předehřáté malé remosce o průměru 22 cm. Při použití sušeného droždí se vždy držím doporučení výrobce, co se dávkování týká. Pizza chutnala.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept