Těsto na pizzu se sušeným droždím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těsto na pizzu se sušeným droždím
Těsto na pizzu se sušeným droždím
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 42436 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 polévková lžíce | Droždí sušené |
30 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 79,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těsto na pizzu se sušeným droždím postup přípravy receptu:
1 | V teplé vodě rozpustíme cukr, vmícháme droždí a necháme v teple. Do zpěněného droždí vmícháme polovinu mouky, sůl a máslo a vymícháme řídké těsto. Do něj zapracujeme postupně zbylou mouku, těsto na závěr vypracujeme na pomoučeném vále. Těsto musí být hladké a lesklé a nesmí se lepit. Z těsta utvoříme kouli, přeložíme ji do mísy, přikryjeme ubrouskem a necháme kynout alespoň 15 minut. |
2 | Vykynuté těsto rozválíme a poté od středu ke krajům vytahujeme prsty, až je těsto velké jako plech, na kterém budeme pizzu péct. |
3 | Plech vymastíme olejem, těsto na něj přeložíme, u okrajů přitiskneme a plníme. |
Těsto na pizzu dělávám hlavně z hladké mouky, čerstvého droždí, vody a oleje. Nyní jsem udělala změnu. Při použití sušeného droždí nikdy nedělám kvásek, ale droždí smíchám s moukou, solí a cukrem, přidám vlažnou tekutinu, tuk a zadělám běžným způsobem těsto. Těsto jsem rozdělila na tři díly a postupně pekla v předehřáté malé remosce o průměru 22 cm. Při použití sušeného droždí se vždy držím doporučení výrobce, co se dávkování týká. Pizza chutnala.