Vejce s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s rajčatovou omáčkou
Vejce s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 42439 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
5 ks | Pečivo pšeničné běžné máslové |
10 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Omáčka | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 špetka | Nové koření mleté |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
450 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 517,5mg |
Draslík | 431,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná, Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Majoránka, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pečivo pšeničné běžné máslové, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané cibule nakrájíme na kostičky. Konzervovaná rajčata nakrájíme na kostky, petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | 10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a odložíme do mísy. |
3 | V pánvi si na oleji s máslem zpěníme cibuli a pak ji osmažíme dorůžova. Přidáme k ní pokrájená rajčata i s nálevem, ochutíme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, dobře promnutým sušeným oreganem a majoránkou. Promícháme a dochutíme solí a cukrem. Pak rajčata dusíme pod pokličkou asi 8 minut. |
4 | Přimícháme Maizenu, kterou jsme si rozmíchali ve smetaně a krátce, necelou minutu, za stálého míchání povaříme. Pak vyjmeme bobkový list. |
5 | Vejce vložíme do omáčky a necháme prohřát. Omáčkou s vejci podáváme s bílým pečivem. |