Recept

Vejce s rajčatovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 42439
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

5 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
10 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
Omáčka
1 ks Bobkový list
3 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Nové koření mleté
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 471kJ
4% Sacharidy 15 g
34% Tuky 26 g
23% Sodík 457 mg
30% Bílkoviny 17 g

Vejce s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oloupané cibule nakrájíme na kostičky. Konzervovaná rajčata nakrájíme na kostky, petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

2

10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a odložíme do mísy.

3

V pánvi si na oleji s máslem zpěníme cibuli a pak ji osmažíme dorůžova. Přidáme k ní pokrájená rajčata i s nálevem, ochutíme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, dobře promnutým sušeným oreganem a majoránkou. Promícháme a dochutíme solí a cukrem. Pak rajčata dusíme pod pokličkou asi 8 minut.

4

Přimícháme Maizenu, kterou jsme si rozmíchali ve smetaně a krátce, necelou minutu, za stálého míchání povaříme. Pak vyjmeme bobkový list.

5

Vejce vložíme do omáčky a necháme prohřát. Omáčkou s vejci podáváme s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept