Teplý salát z chobotniček na cibulce Nakdží bokkum - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý salát z chobotniček na cibulce Nakdží bokkum
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 42440 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
450 g | Chobotnice |
100 g | Cibule |
14 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 g | Olej sezamový |
13 ml | Olej stolní |
20 g | Paprika červená |
25 g | Paprika zelená |
12 g | Sůl |
Kořenící omáčka | |
---|---|
8 g | Česnek |
14 g | Cibulka jarní |
4 g | Cukr krupice |
8 ml | Olej sezamový |
6 g | Omáčka sójová |
14 g | Paprika mletá sladká |
0,3 g | Pepř bílý |
2 g | Zázvor celý |
Teplý salát z chobotniček na cibulce Nakdží bokkum | |
20 g | Papriková pasta sladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 55,8mg |
Draslík | 553,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chobotnice, Cibule, Olej sezamový, Olej stolní, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl, Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Olej sezamový, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Papriková pasta sladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý salát z chobotniček na cibulce Nakdží bokkum postup přípravy receptu:
1 | Hlavy chobotnic obrátíme a odstraníme vnitřnosti a oči. Na zbývající maso nasypeme sůl a mouku a třením ho očistíme. Hlavy a nohy chobotnic nakrájíme na delší a silnější proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na centimetr silná kolečka. Z paprik odstraníme jádřince a nakrájíme je na stejné proužky jako maso chobotnic. Připravíme kořenicí omáčku. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme k ní nakrájené maso z chobotnic a smažíme při vysoké teplotě asi jednu minutu. Nakonec přilijeme sezamový olej, přidáme nakrájené papriky a restujeme už jen 20 vteřin. Salát podáváme teplý v miskách. |
2 | Kořenicí omáčka: |
3 | Zázvor důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme ho nadrobno. Jarní cibulku a česnek oloupáme a též je nasekáme nadrobno. Cibulku, zázvor i česnek smícháme se sójovou omáčkou, pastou z červené omáčky, mletou červenou paprikou a sezamovým olejem. Omáčku ochutíme lžičkou cukru a mletým bílým pepřem. |
Poznámka
Tento salát můžeme připravit i s použitím jiné zeleniny, například s mrkví. Maso chobotnic by se mělo smažit rychle při vysoké teplotě, aby si zachovalo barvu a abychom dosáhli menší vodnatosti masa.