Vajíčkový jarní salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčkový jarní salát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 42441 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Hořčice |
100 g | Majonéza |
150 g | Okurky nakládané |
4 ks | Pečivo pšeničné běžné máslové |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
0,5 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
9 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 408,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 496,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cukr moučkový, Okurky nakládané, Řeřicha, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Majonéza, Pečivo pšeničné běžné máslové, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčkový jarní salát postup přípravy receptu:
1 | Vajíčka dáme do hrnce s 5 dl vody a uvaříme je natvrdo. Pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a odložíme do mísy. Omyjeme brambory, dáme do rendlíku s 4 dl vody a vaříme přibližně podle velikosti 20 minut. Scedíme je, vychladlé oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme k vejcím. Ještě přidáme na drobné kostičky pokrájenou cibuli a sladkokyselé okurky. |
2 | Salát ochutíme troškou nálevu z okurek, majonézou, hořčicí, pepřem a solí. Podle kyselosti okurek můžeme přidat 0.5-1 lžičku cukru. Dobře promícháme a necháme vychladit. Omyjeme petrželku kudrnku s řeřichou. Bylinky drobně pokrájíme. |
3 | Salát rozdělíme na porce, posypeme bylinkami a podáváme s bílým pečivem. |
Stejný salát už dělávám hodně let, dělám ho "od oka", jen místo kudrnky a řeřichy dávám pažitku. Cibule jsem dala trochu méně, ale záleží, jak je veliká. Cukr dávám taky až nakonec, první vždy salát ochutnám, někdy není ani potřeba. Každopádně dávám palec nahoru, recept chválím a doporučuji vyzkoušet.