Jednoduchý recept

Králičí stehna po tyrolsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42443
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Citronová kůra
2 kávová lžička Cukr krupice
3 g Koriandr čerstvý
600 g Králičí stehna
20 ml Ocet vinný
30 ml Olej olivový
3 polévková lžíce Olivy zelené
3 g Pepř černý mletý
8 ks Rajčata
1 polévková lžíce Rozinky bílé
3 g Rozmarýn sušený
150 g Šalotka
10 g Skořice celá
5 g Sůl
1 dl Víno bílé
2 dl Víno červené
2 dl Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 967kJ
7% Sacharidy 24 g
30% Tuky 22 g
40% Sodík 804 mg
60% Bílkoviny 34 g

Králičí stehna po tyrolsku postup přípravy receptu:

1

Stehna osolíme, opepříme, zasypeme koriandrem a na rozehřátém oleji

2

zprudka osmažíme. Vyjmeme a uchováme v teple.

3

Do výpeku dáme zkaramelizovat cukr, přidáme skořici, z citronu seříznutou omytou kůru, rozmarýn, přelijeme bílým vínem, přidáme oloupané šalotky (nakrájené na čtvrtky) a 5 minut provaříme.

4

Nalijeme ocet, vývar, červené víno, přidáme osmažené maso, rajčata, rozinky a rozmarýn. Zakryté podusíme 3/4 hodiny.

5

Nakonec vložíme nakrájené olivy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept