Králičí stehna po tyrolsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí stehna po tyrolsku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42443 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Citronová kůra |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
3 g | Koriandr čerstvý |
600 g | Králičí stehna |
20 ml | Ocet vinný |
30 ml | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Olivy zelené |
3 g | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Rozinky bílé |
3 g | Rozmarýn sušený |
150 g | Šalotka |
10 g | Skořice celá |
5 g | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
2 dl | Víno červené |
2 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 824,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 51,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Ocet vinný, Rajčata, Rozmarýn sušený, Šalotka, Skořice celá, Sůl, Víno bílé, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Rozinky bílé, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí stehna po tyrolsku postup přípravy receptu:
1 | Stehna osolíme, opepříme, zasypeme koriandrem a na rozehřátém oleji |
2 | zprudka osmažíme. Vyjmeme a uchováme v teple. |
3 | Do výpeku dáme zkaramelizovat cukr, přidáme skořici, z citronu seříznutou omytou kůru, rozmarýn, přelijeme bílým vínem, přidáme oloupané šalotky (nakrájené na čtvrtky) a 5 minut provaříme. |
4 | Nalijeme ocet, vývar, červené víno, přidáme osmažené maso, rajčata, rozinky a rozmarýn. Zakryté podusíme 3/4 hodiny. |
5 | Nakonec vložíme nakrájené olivy. |