Vajíčkový salát s jablkem a mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčkový salát s jablkem a mrkví
Vajíčkový salát s jablkem a mrkví
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42444 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
200 g | Hellmann's Majonéza originál |
1 kávová lžička | Hořčice |
130 g | Jablka |
1 ks | Kedlubna |
1 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Pečivo pšeničné jemné máslové |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Ředkev černá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
5 dl | Voda pitná |
8 ks | Ředkvička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 306,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 269,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Jablka, Kedlubna, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Ředkvička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hellmann's Majonéza originál, Hořčice, Mrkev kořen, Pečivo pšeničné jemné máslové, Pepř černý mletý, Ředkev černá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčkový salát s jablkem a mrkví postup přípravy receptu:
1 | 5 vajec dáme do rendlíku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme natvrdo. Vaříme je 10 minut, pak zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy. |
2 | Očistíme a omyjeme mrkev, sladkokyselé jablko, červené ředkvičky, černou ředkev a kedlubnu. Zeleninu nakrájíme na nudličky, jablko neloupeme, jen rozkrájíme, zbavíme jadřince a pokrájíme na kostičky. Vše přidáme do mísy k vajíčkům. |
3 | Očistíme česnek a drobně posekáme. Jarní zelenou cibulku omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. |
4 | Salát ochutíme majonézou Hellmans, hořčicí, bílý pepřem a solí. Dobře vše promícháme s česnekem a cibulkou. Před podáváním dáme na chvíli vychladit. |
5 | Salát podáváme s bílým pečivem. |