Králičí hřbet po maltsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí hřbet po maltsku
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 42445 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
120 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
750 g | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
120 g | Mrkev kořen |
30 ml | Ocet jablečný |
3 g | Pepř černý mletý |
120 g | Pórek |
120 g | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
40 g | Tuk |
1 dl | Víno bílé |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 122,4mg |
Draslík | 851,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Králičí maso, Ocet jablečný, Sůl, Tuk, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí hřbet po maltsku postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, omyjeme, nasekáme na kusy, osolíme, opepříme a pomalu |
2 | na tuku opečeme. Přidáme kostky mrkve, celeru, kolečka cibule a pórku a podusíme, po 10 minutách přidáme plátky česneku, protlak, bílé víno, ocet, vývar, bobkový list, lžíci másla a necháme zakryté 45 minut dusit. Hotové maso vyndáme, šťávu scedíme a přimícháme do ní lžíci hořčice a dokořeníme solí a pepřem. |
Poznámka
Podáváme s vařenými malými neoloupanými brambory a zeleninou osmahnutou na oleji.