Králičí stehna s plzeňskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí stehna s plzeňskou omáčkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42447 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
30 g | Chléb konzumní |
120 g | Cibule |
650 g | Králičí stehna |
3 g | Pepř černý mletý |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
80 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
3 g | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 101,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí stehna s plzeňskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Králičí stehna očistíme a omyjeme. Cibuli drobně nasekáme a osmažíme na slanině, vložíme králíka a ostatní koření. Maso osmahneme z obou stran, mírně zalijeme vodou a dusíme doměkka. |
2 | Hotové maso vyjmeme, šťávu zahustíme strouhaným chlebem rozmíchaným v pivě a chvilku povaříme. Ze šťávy odstraníme bobkový list. |
Poznámka
Podáváme s bramborem.