Jednoduchý recept

Slávky s bylinkovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42449
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
110 g Máslo čerstvé
30 ks Mušle slávky
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 ks Šalotka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
60 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

342% Kalorie 6,742 kcal
Kilojoule 28 210kJ
82% Sacharidy 296 g
255% Tuky 191 g
1078% Sodík 22 g
1592% Bílkoviny 896 g

Slávky s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:

1

Slávky důkladně kartáčkem očistíme a odstraníme řasy. Vložíme do velkého hrnce, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, bobkový list, tymián, část petrželky, přilijeme víno a osolíme. Zakryjeme a vaříme cca 5 minut, dokud se lastury neotevřou. Poté odstraníme bezmasou polovinu a vložíme do ohnivzdorné servírovací misky.

2

Máslo utřeme s nadrobno nasekaným zbytkem petrželky, prolisovaným česnekem a nasekanou pažitkou. Rozdělíme na jednotlivé lastury a cca 3 minuty zapečeme v troubě předehřáté na 190 °C. Poté ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept