Pečené cibule s balsamicem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené cibule s balsamicem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 42450 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
6 stroužek | Česnek |
8 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
70 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Rozmarýn sušený |
1 špetka | Sůl |
170 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 0,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný, Rozmarýn sušený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené cibule s balsamicem postup přípravy receptu:
1 | Kořínky cibulí odřízneme tak, aby se cibule daly postavit. Odkrojíme vršky a do středu každé uděláme dva hluboké zářezy. Do nich zastrčíme snítky rozmarýnu a plátky česneku a naskládáme do pekáčku. |
2 | V misce smícháme olivový olej s balsamikem, cukrem, vinným octem, vývarem, osolíme a opepříme. Omáčkou přelijeme cibule a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme cca 90 minut doměkka. Mezitím podléváme zbylou omáčkou. |
3 | Před podáváním dochutíme solí a pepřem. |