Pečené sýrové trojhránky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené sýrové trojhránky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42452 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
500 g | Listové těsto |
110 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
310 g | Ricotta |
310 g | Sýr Feta |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 228,1mg |
Draslík | 51,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 188,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Ricotta, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené sýrové trojhránky postup přípravy receptu:
1 | V míse důkladně promícháme fetu s ricottou a vejci, dle chuti přidáme bílý pepř. |
2 | Z listového těsta vyválíme dva pláty a potřeme rozpuštěným máslem. Každý nakrájíme na cca 10 čtverců. Do rohu každého dáme lžičku náplně a přeložíme na trojúhelník. Potřeme rozpuštěným máslem a rozložíme na plech. |
3 | Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C ca 20 minut dozlatova a ihned podáváme. |
Poznámka
Do náplně můžeme též přidat bylinky, jako sýr možno použít např. lučinu nebo nivu.