Rajčatové toasty a mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatové toasty a mozzarellou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42454 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
110 g | Bazalka |
1 ks | Ciabatta |
170 g | Mozzarella |
70 ml | Olej olivový |
85 g | Protlak rajčatový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 22,4mg |
Draslík | 90,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Ciabatta, Mozzarella mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatové toasty a mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Ciabattu nakrájíme a plátky z obou stran cca 2-3 minuty ogrilujeme. Poté potřeme olivovým olejem a rajčatovým protlakem. |
2 | Mozarellu nakrájíme, rozložíme na jednotlivé krajíce, posypeme nasekanou bazalkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme protlak ze sušených rajčat.