Jednoduchý recept

Celerový salát s vejci a kuřecím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 36 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 11 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42456
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
2 ks Cibule lahůdková
1 kávová lžička Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr krupice
200 g Hellmann's Majonéza originál
1 kávová lžička Hořčice
4 polévková lžíce Hrášek mražený
1 ks Jablka
250 g Kuřecí maso grilované
4 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 492 kcal
Kilojoule 2 060kJ
4% Sacharidy 15 g
67% Tuky 50 g
14% Sodík 277 mg
52% Bílkoviny 29 g

Celerový salát s vejci a kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

6 vajec dáme do rendlíku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme natvrdo. Vaříme 10 minut, pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.

2

Očistíme a omyjeme celer a jemně nastrouháme, odložíme do misky a pokapeme citronovou šťávou.

3

Omyté jablko rozkrájíme, zbavíme jadřince, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Lahůdkovou cibuli omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Maso (bez kůže) z grilovaného (nebo pečeného) kuřete obereme a nakrájíme na malé kousky. Zelený mražený hrášek povaříme ve 2 dl vody asi 1 minutu, pak scedíme a propláchneme pod tekoucí studenou vodou.

4

Jablko, celer, maso, hrášek a cibuli doložíme k vejcím, přidáme plnotučnou hořčici, pepř, sůl, cukr a vše promícháme. Nakonec zamícháme majonézu Hellmans.

5

Celerový salát podáváme s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept