Celerový salát s vejci a kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový salát s vejci a kuřecím masem
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 11 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42456 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
2 ks | Cibule lahůdková |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Hellmann's Majonéza originál |
1 kávová lžička | Hořčice |
4 polévková lžíce | Hrášek mražený |
1 ks | Jablka |
250 g | Kuřecí maso grilované |
4 ks | Pečivo pšeničné běžné máslové |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
7 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 302,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Hellmann's Majonéza originál, Hořčice, Hrášek mražený, Kuřecí maso grilované, Pečivo pšeničné běžné máslové, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerový salát s vejci a kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | 6 vajec dáme do rendlíku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme natvrdo. Vaříme 10 minut, pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. |
2 | Očistíme a omyjeme celer a jemně nastrouháme, odložíme do misky a pokapeme citronovou šťávou. |
3 | Omyté jablko rozkrájíme, zbavíme jadřince, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Lahůdkovou cibuli omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Maso (bez kůže) z grilovaného (nebo pečeného) kuřete obereme a nakrájíme na malé kousky. Zelený mražený hrášek povaříme ve 2 dl vody asi 1 minutu, pak scedíme a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. |
4 | Jablko, celer, maso, hrášek a cibuli doložíme k vejcím, přidáme plnotučnou hořčici, pepř, sůl, cukr a vše promícháme. Nakonec zamícháme majonézu Hellmans. |
5 | Celerový salát podáváme s čerstvým pečivem. |