Recept

Slávky na víně s česnekovým máslem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 42459
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 kg Mušle slávky
100 ml Víno bílé
Česnekové máslo
2 stroužek Česnek
30 ml Koňak Armaňak
500 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 785 kcal
Kilojoule 3 285kJ
2% Sacharidy 8 g
97% Tuky 73 g
26% Sodík 517 mg
37% Bílkoviny 21 g

Slávky na víně s česnekovým máslem postup přípravy receptu:

1

Slávky důkladně kartáčkem očistíme a odstraníme řasy. Vložíme do velkého hrnce, přilijeme víno a přidáme prolisovaný česnek. Zakryjeme a zprudka vaříme cca 3 minuty, dokud se lastury neotevřou. Poté odstraníme poloviny bez masa.

2

Změklé máslo rozmícháme s nadrobno nakrájeným česnekem, nasekanou petrželkou, koňakem a ochutíme solí a pepřem. Hotovou směs rozdělíme na lastury a grilujeme, dokud nezačnou mušle "prskat". Rozdělíme na misky a ihned podáváme.

Poznámka

Podáváme např. s česnekovou bagetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept