Slávky na víně s česnekovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky na víně s česnekovým máslem
Slávky na víně s česnekovým máslem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42459 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kg | Mušle slávky |
100 ml | Víno bílé |
Česnekové máslo | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
30 ml | Koňak Armaňak |
500 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 146,7mg |
Draslík | 561,0mg |
Vláknina | 188,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 98,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mušle slávky, Víno bílé, Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky na víně s česnekovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Slávky důkladně kartáčkem očistíme a odstraníme řasy. Vložíme do velkého hrnce, přilijeme víno a přidáme prolisovaný česnek. Zakryjeme a zprudka vaříme cca 3 minuty, dokud se lastury neotevřou. Poté odstraníme poloviny bez masa. |
2 | Změklé máslo rozmícháme s nadrobno nakrájeným česnekem, nasekanou petrželkou, koňakem a ochutíme solí a pepřem. Hotovou směs rozdělíme na lastury a grilujeme, dokud nezačnou mušle "prskat". Rozdělíme na misky a ihned podáváme. |
Poznámka
Podáváme např. s česnekovou bagetou.