Řecký králík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecký králík
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42460 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
40 ml | Citronová šťáva |
3 ks | Hřebíček |
800 g | Králík |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
10 g | Oregano sušené |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
400 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 172,0mg |
Draslík | 672,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 54,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Citronová šťáva, Hřebíček, Oregano sušené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Řecký králík postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme, omyjeme, rozsekáme na porce a vložíme na rozehřátý olej. Osmažíme, osolíme, přidáme drcený česnek, zakryté pečeme |
2 | na mírném plameni. Pokud je třeba, poléváme maso během pečení ještě horkou vodou. Když je maso téměř hotové, vložíme bobkový list, hřebíčky a citronovou šťávu, dopečeme bez poklice. |
3 | Na talíři posypeme oreganem. |
Poznámka
Servírujeme teplé, podáváme s bramborem.