Makrelový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrelový salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42463 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
3 polévková lžíce | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
250 g | Majolka |
1 ks | Makrela uzená |
70 g | Okurky nakládané |
4 ks | Pečivo pšeničné jemné tukové |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
70 g | Sýr Čedar |
4 ks | Vejce slepičí |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 473,1mg |
Draslík | 599,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Makrela uzená, Okurky nakládané, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Majolka, Pečivo pšeničné jemné tukové, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrelový salát postup přípravy receptu:
1 | Vejce dáme do rendlíku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme je natvrdo, zhruba 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. |
2 | Uzenou makrelu vykostíme a nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a drobně ji pokrájíme. Sýr nakrájíme na nudličky. Sladkokyselou okurku nakrájíme na kostičky. Sterilovaný hrášek scedíme a necháme okapat. |
3 | Všechny připravené ingredience v míse smícháme s majolkou, pepřem, plnotučnou hořčicí, případně dochutíme solí a dáme na 1 hodinu vychladit do chladničky. |
4 | Podáváme s bílým pečivem. |