Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 42467

Ingredience

Na kvásek
5 g Cukr krupice
15 g Droždí
1 dl Mléko polotučné
50 g Mouka polohrubá
Na bábovku
50 g Cukr krupice
20 g Cukr moučkový
60 g Hrozinky
250 g Mouka polohrubá
80 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 910kJ
14% Sacharidy 51 g
108% Tuky 81 g
9% Sodík 184 mg
23% Bílkoviny 13 g

Budínská bábovka postup přípravy receptu:

1

Z mléka, mouky, cukru a droždí připravíme kvásek. Zatímco kyne, smícháme v míse mouku, vejce, máslo, cukr, hrozinky a sůl. Nakonec přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které dělá při hnětení bubliny. Zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout. Vymažeme bábovkovou formu olejem a vykynuté těsto do ní namačkáme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova, po vyklopení poprášíme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept